ГоловнаСуспільствоВійна

У Кременчуці агента ФСБ "Дементія" посадили на 12 років

Шпигун діяв з 2014 року, після відпочинку в анексованому Криму.

У Кременчуці агента ФСБ "Дементія" посадили на 12 років
Фото: Lb.ua

Крюківський районний суд Кременчука Полтавської області засудив до 12 років позбавлення волі агента ФСБ Володимира Кузнєцова з позивним "Дементій". Про це повідомляє пресцентр військової прокуратури Центрального регіону.

"Житель Полтавської області, який шпигував для ФСБ, засуджений до 12 років в'язниці за державну зраду", - сказано в повідомленні прокуратури.

У липні 2014 року під час відпочинку в анексованому Криму Кузнєцов встановив контакт і почав конфіденційне спілкування з працівниками ФСБ РФ.

Протягом 2014-2019 років житель Кременчука передавав ФСБ інформацію про розвиток суспільно-політичної, соціально-економічної та військової ситуації в Полтавській області і в Україні в цілому. Зокрема, він зливав інформацію про осіб, які перебувають на військовому обліку у військових комісаріатах.

За даними агентства «Українські новини», обвинувачений передав російським спецслужбам інформацію про українського адвоката Ігоря Кияшка, якого потім затримали і заарештували в Росії.

Свою провину агент ФСБ визнав повністю. 57-річного шпигуна засудили до 12 років позбавлення волі за ч.1 ст.111 (Державна зрада) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, у вересні повідомляли, що мешканка Хмельницького, завербована ФСБ РФ, здалася українським силовикам. Катерина Болдирєва була затримана бойовиками ЛНР у січні цього року. Жінку доставили в будівлю "Міністерства державної безпеки" ЛНР у Луганську, де її допитали співробітники ФСБ РФ.

Російські спецслужби завербували жінку для проведення підривної діяльності проти України.

Болдирєва проігнорувала перше і друге завдання від ФСБ РФ і 7 травня звернулася в СБУ із заявою про свій зв'язок з іноземною розвідкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram