ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ заявила про затримання агента ФСБ, який передавав Росії секретні військові документи

Відкрито кримінальну справу за статтею "держзрада".

СБУ заявила про затримання агента ФСБ, який передавав Росії секретні військові документи
Фото: ssu.gov.ua

У Черкаській області контррозвідники Служби безпеки України затримали агента ФСБ Росії під час отримання секретних матеріалів оборонної сфери.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Оперативники і слідчі встановили, що жителя Черкаської області завербував кадровий офіцер ФСБ РФ на території країни-агресора. За гроші він погодився виконувати завдання зі збору та передачі розвідувальної інформації про обороноздатність України", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що для отримання секретних документів агент встановлював контакти з військовослужбовцями ЗСУ. Для передачі відомостей російські куратори надали йому спеціальний технічний засіб з вбудованою камерою і "відпрацювали" канали зв'язку.

Фото: ssu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада). Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру й обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше контррозвідка СБУ вивела з тимчасово окупованої території Донецької області колишнього представника так званого "Центру спеціальних операцій МГБ ДНР" (структура створена спецслужбами РФ і повністю ними контролюється). Повідомляли, що чоловік був свідком багатьох злочинів бойовиків, а також знущань з бійців ЗСУ. Оскільки сам він не брав участі в бойових діях, суд звільнив його від кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram