ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ сприяла звільненню з посади начальника російського розвідцентру за провали по Україні

Співробітники спецслужби викрили агентів, які працювали на 316-й розвідувальний центр Генштабу ЗС РФ.

СБУ сприяла звільненню з посади начальника російського розвідцентру за провали по Україні
Петр Каменщиков
Фото: Пресс-центр СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України викрила декількох агентів російських спецслужб. Так, за провали було звільнено начальника російського розвідцентру Петра Каменщикова.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Контррозвідники СБУ за останній час викрили низку агентів, які працювали на 316-й розвідувальний центр ГУ Генштабу ЗС РФ. За провали в оперативно-службовій діяльності його начальника, капітана 1-го рангу Петро Каменщикова звільнено з посади", - йдеться в повідомленні.

316-й Центр російської військової розвідки дислокується в Новоросійську Краснодарського краю. Його співробітники брали безпосередню участь в анексії Криму в 2014 році і спеціалізуються на проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України, в тому числі забезпечують розвідувальною інформацією окупаційні російські підрозділи на Донбасі.

Контррозвідники встановили, що Каменщиков очолював розвідувальний підрозділ з 2012 року і організував системну роботу з вербування українських громадян. "Вони поповнювали агентурні мережі для збору різнопланової розвідувальної інформації, а також входили до складу агентурно-бойових груп для підготовки і проведення диверсійних акцій на території України", - відзначили в СБУ.

Нагадаємо, раніше СБУ неодноразово попереджала про вербування українців під час відвідування Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram