ГоловнаСуспільствоВійна

У Нацкорпусі розповіли про поточну ситуацію в Золотому-4

Містечко і сусідня Катеринівка опинилися в ізоляції через розведення військ.

Представники Національного корпусу залишаються в Золотому-4, біля якого 29 жовтня почалося розведення військ.

Про це йдеться у відео з населеного пункту, оприлюдненому в соціальних мережах партії.

"У населених пунктах Золоте-4 і Катеринівка чинний жовтий пропускний режим, згідно з яким сюди дозволено в'їзд тільки людям, які прописані на цій території. Тобто ніяких журналістів, ніяких волонтерів сюди не будуть пропускати. Можна сказати, що населені пункти перебувають у певній ізоляції", - йдеться у відео.

В'їзди і виїзди контролюються Національною поліцією і Національною гвардією.

Біля ділянки розведення перебуває велика кількість спостерігачів місії ОБСЄ, які стежать за процесом розведення військ.

Нагадаємо, вранці 29 жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко оголосив про початок розведення військ у Золотому. Це стало повною несподіванкою для української громадськості, тому що штаб ООС кілька днів тому повідомляв про обстріл на цій ділянці.

Процес відведення на кожній ділянці повинен займати 30 днів, з яких безпосередньо відведення сил займе три доби. Процес може початися тільки після того, як минуть сім днів повного припинення вогню на ділянці розведення, підтвердженого місією ОБСЄ.

Згідно з процедурою відведення військ, після тижневої тиші сторони повідомляють СММ ОБСЄ, з якого рубежу, який склад сил і засобів буде відводитися, а також на який рубіж вони будуть відведені. На другу добу слід повідомити про готовність почати розведення, на третю починається переміщення особового складу і техніки.

Після відведення військ передбачається розмінування і демонтаж фортифікаційних споруд. На 29-ту добу сторони звітують про завершення всіх заходів, після чого представники СММ ОБСЄ повинні перевірити їх виконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram