ГоловнаСуспільствоПодії

Ексспівробітників СБУ в Криму підозрюють у тортурах учасника Євромайдану

Через знущання він вимушено визнав провину за злочин, якого не скоював.

Ексспівробітників СБУ в Криму підозрюють у тортурах учасника Євромайдану
Фото: slovoidilo.ua

Прокуратура Криму змінила підозри двом колишнім співробітникам СБУ, а нині - членам незаконно створеного "управління ФСБ Росії у Республіці Крим і Севастополі". Їм інкримінують порушення законів і звичаїв війни.

Слідство встановило, що на початку лютого 2015 року на території півострова так звані співробітники ФСБ після незаконного арешту і тортур проукраїнського активіста, учасника Євромайдану, змусили його визнати провину за злочин, якого він не скоював. Про це повідомили у в пресслужбі прокуратури Криму.

Так, активіст під тортурами визнав провину за "завдання 18.02.2014 тілесних ушкоджень співробітнику спецпідрозділу "Беркут" на Майдані Незалежності в Києві за мотивами ідеологічного неприйняття і ворожнечі".

Досудове слідство встановило докази причетності цих "співробітників ФСБ" до скоєння нелегального ув'язнення і тортур проукраїнського активіста за його участь у мирних акціях протесту на підтримку європейського вектора зовнішньої політики України.

Нагадаємо, 15 листопада суд визнав винним колишнього співробітника МВС України, який був завербований в 2014 році на матеріальній основі в тимчасово анексованому Криму. У його вербуванні брали участь співробітники так званого УФСБ РФ у Республіці Крим і м. Севастополь Микола Путінцев і Кирило Сімагін, які є колишніми військовослужбовцями СБУ, що зрадили військову присягу і перейшли на бік ворога. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram