ГоловнаПолітика

Третій етап переатестації прокурорів стартує 4 грудня

До нього допущені 769 співробітників ГПУ.

Третій етап переатестації прокурорів стартує 4 грудня
Фото: Сергей Нужненко

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повідомив, що третій етап атестації прокурорів - співбесіда з практичною вправою - розпочнеться 4 грудня.

Про це він розповів на засіданні Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, передає кореспондент LB.ua

"Ми будемо зустрічатися щомісяця, і я доповідатиму про перебіг реформи прокуратури... У реформі ми відштовхувалися від декількох принципів: справедливість, професіоналізм і орієнтир на суспільство", - заявив він.

Він нагадав, що в рамках реформи зараз триває процес переатестації кадрів.

"795 прокурорів пройшли етап атестації на знання законодавства, це 60% від кількості всіх прокурорів. 20 прокурорів не пройшли перевірку, і 769 прокурорів уже допущені до останнього етапу - перевірки на добропорядність... З середи, 4 грудня, розпочнеться саме цей третій етап атестації, який передбачає співбесіду", - сказав Рябошапка.

Генпрокурор прогнозує значне скорочення штату вже з нового року.

Нагадаємо, що атестація проходить у рамках реформи органів прокуратури, за яку проголосувала Верховна Рада. В її рамках перевіряють професійні компетенції і загальні здібності, а також відповідності вимогам професійної етики та чесноти. Останній етап проходитиме у формі співбесіди і включатиме виконання ситуаційного завдання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram