ГоловнаПолітика

Зеленський заявив про можливість особистої зустрічі з Путіним у Парижі

"Може бути формат і з Меркель, і з Макроном, і з Путіним".

Зеленський заявив про можливість особистої зустрічі з Путіним у Парижі
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив про готовність до особистої зустрічі з Володимиром Путіним у рамках саміту Нормандської четвірки в Парижі 9 грудня.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що там буде багато двосторонніх форматів. Я впевнений, що там можливий формат і з пані Меркель, і з паном Макроном, і з паном Путіним. Ми готові до будь-яких форматів у форматі Нормандської четвірки говорити про це", - сказав він на брифінгу у Вільнюсі в рамках офіційного візиту до Литви.

Про те, що в Парижі може відбутися особиста зустріч Зеленського і Путіна, також сказав помічник російського президента Юрій Ушаков.

"Я думаю, що до цього справа йде, щоб провести окрему зустріч. Вони ж будуть в одному приміщенні, природно, що вони переговорять один з одним", - цитує Ушакова "Интерфакс".

Нагадаємо, що востаннє лідери Четвірки зустрічалися ще восени 2016 року в Берліні.

Новий президент України Володимир Зеленський після вступу на посаду вирішив, що повинен зустрітися з Володимиром Путіним заради мирного врегулювання на Донбасі. Після довгих переговорів сторони домовилися про зустріч 9 грудня.

За словами Зеленського, він порушить на саміті питання конкретних термінів деокупації Донбасу й обміну полоненими. Одним із питань порядку денного саміту стане проведення місцевих виборів на окупованій території.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна готова до розумного компромісу на майбутньому паризькому саміті Нормандської четвірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram