ГоловнаПолітика

США припинили оборонну допомогу Україні у день розмови Зеленського з Трампом

Відповідні відомості про це містяться у документах Білого дому.

США припинили оборонну допомогу Україні у день розмови Зеленського з Трампом
Фото: EPA/UPG

Білий дім припинив оборонну допомогу Україні 25 липня, у той самий день телефонної розмови Дональда Трампа з Володимиром Зеленським, після якої почалася процедура імпічменту. Про це повідомляє The Hill.

Відомості про це містяться у документах Білого дому.

За даними ресурсу, перше офіційне розпорядження Адміністративно-бюджетного управління Білого дому про призупинення фінансування України надійшло 25 липня.

Конгресмени-демократи з Палати представників підкреслили, що ці документи підтверджують зловживання Трампа, оскільки це "тривожне відхилення від тривалих процедур" про надання допомоги Україні.

У Білому домі запевняють, що у адміністрації було право приймати такі рішення.

"Адміністративно-бюджетне управління використовує і продовжить використовувати свої повноваження для забезпечення належного витрачання доларів платників податків відповідно до пріоритетів президента і закону", - заявили в адміністрації Трампа.

Нагадаємо, раніше у Трампа повідомляли, що рішення про припинення оборонної допомоги Україні було прийнято задовго до телефонної розмови Зеленського з Трампом.

Демократи у Конгресі продовжують розслідування про можливе зловживання владою з боку президента Трампа.

Президента США підозрюють у тому, що під час бесіди він намагався змусити Київ почати розслідування проти його ймовірного суперника на майбутніх президентських виборах Джо Байдена і його сина Хантера. Зеленський говорить, що тиску на нього не було.

Палата представників Конгресу США 31 жовтня схвалила резолюцію про імпічмент, Трамп називав це "великим полюванням на відьом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram