ГоловнаПолітика

Гонтарева назвала Луценка і Шокіна "неефективними і корумпованими"

Ексглава НБУ вважає, що Зеленському час "продемонструвати свою незалежність" від Коломойського.

Гонтарева назвала Луценка і Шокіна "неефективними і корумпованими"
Фото: EPA/UPG

Колишня глава Національного банку Валерія Гонтарева назвала "неефективними і корумпованими" екскерівників Генеральної прокуратури Віктора Шокіна і Юрія Луценка.

Про це вона заявила під час виступу у Лондонській школі економіки, повідомляє Радіо Свобода.

"Ми передали тонни інформації про зловживання тодішнього керівництва Приватбанку. Кого притягнули до відповідальності?" - зазначила вона.

Гонтарева підкреслила, що президенту України Володимиру Зеленському час "продемонструвати свою незалежність" від колишнього власника Приватбанку, олігарха Ігоря Коломойського.

"Коломойський залякує не тільки мене, не тільки реформаторів, а все населення України ... Міжнародна спільнота повинна направити сильний сигнал з приводу того, хто є справжнім дияволом на українській території", - заявила Гонтарєва.

Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів про незаконність націоналізації Приватбанку.

Рішення не набуло чинності, оскільки було оскаржене в апеляційній інстанції.

Під час виступу у британському аналітичному центрі Chatham House прем'єр-міністр Олексій Гончарук пообіцяв запобігти поверненню Приватбанку Коломойському.

Приватбанк перейшов у державну власність 21 грудня 2016 року у зв'язку з неплатоспроможністю.

Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанову докапіталізували на суму 116,8 млрд гривень. Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram