ГоловнаПолітика

Україна виконала всі умови для саміту "нормандської четвірки", - РНБО

Секретар РНБО зустрівся з послом Франції в Україні.

Україна виконала всі умови для саміту "нормандської четвірки", - РНБО

Україна виконала всі необхідні умови для того, щоб саміт "нормандської четвірки" відбувся.

Про це секретар РНБО України Олексій Данілов заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном, повідомляє пресслужба РНБО.

Фото: rnbo.gov.ua
Фото: rnbo.gov.ua

"Україна виконала всі необхідні умови для того, щоб саміт у "нормандському форматі" відбувся. У той самий час ми очікуємо зустрічних кроків Росії під час переговорів", - заявив Данилов.

Як приклад кроків з боку України він назвав обмін полоненими, розведення сил і засобів на трьох ділянках: у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському, відкриття мостового переходу в Станиці Луганській.

Секретар РНБО підкреслив, що президент Володимир Зеленський вважає важливим під час зустрічі в "нормандському форматі" досягти домовленостей про конкретні терміни звільнення всіх незаконно утримуваних українських громадян; про перемир'я і стійке припинення вогню; про повернення Україні контролю над державним кордоном з Росією.

Фото: rnbo.gov.ua

У свою чергу, посол Франції заявив про підтримку нашої держави, її територіальної цілісності, суверенітету і європейського вибору. Він також підтвердив рішучість французького керівництва отримати позитивний результат саміту в "нормандському форматі" 9 грудня.

Співрозмовники також обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва. Зокрема, секретар РНБО відзначив значний потенціал співпраці в оборонній і безпековій сферах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram