ГоловнаЕкономікаФінанси

Гончарук у Лондоні пообіцяв не допустити повернення ПриватБанку Коломойському

У Кабміні "готові до будь-якого розвитку подій".

Гончарук у Лондоні пообіцяв не допустити повернення ПриватБанку Коломойському
Фото: Николай ТИМЧЕНКО\День

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час виступу в британському аналітичному центрі Chatham House пообіцяв перешкодити поверненню ПриватБанку Ігорю Коломойському.

Про це пише "Голос Америки".

"У нас є дуже чітке розуміння - у мене, у президента, уряду, - що справа ПриватБанку є показовою для всього світу. Тому, звісно, ми стоїмо на тому, що ні цей банк, ні кошти з нього не повинні бути повернуті попереднім акціонерам", - сказав Гончарук.

Прем'єр заявив, що в Кабміні "готові до будь-якого розвитку подій" у судових розглядах з Коломойським.

"Уряд України, команда президента робитиме все від нас залежне, щоб цей приклад став сигналом того, що в Україні все змінилося", - зазначив Гончарук.

Він сказав, що олігархи голосно говорять у ЗМІ, але це "тільки показує те, що вони хочуть здаватися впливовими, а насправді їхній вплив зменшується".

Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету Міністрів про незаконність націоналізації ПриватБанку.

Рішення не набуло чинності, оскільки було оскаржене в апеляційній інстанції.

ПриватБанк перейшов у державну власність 21 грудня 2016 року у зв'язку з неплатоспроможністю.

Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанову було докапіталізовано на суму 116,8 млрд гривень. Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram