ГоловнаЕкономікаФінанси

Канадська Fairfax і ЄБРР стали співвласниками СК "Універсальна" й ARX

Європейський банк інвестував в український страховий ринок.

Канадська Fairfax і ЄБРР стали співвласниками СК "Універсальна" й ARX
Фото: kapital.kz

Канадська компанія Fairfax Financial Holdings Limited і Європейський банк реконструкції та розвитку стали співвласниками українських страхових компаній "Універсальна" й ARX (колишня "АХА Страхування"), а також компанії зі страхування життя ARX Life (колишня "АХА Страхування Життя").

Про це йдеться на сайті ЄБРР.

Fairfax викупила "АХА Страхування" й "АХА Страхування Життя" у французької групи AXA в лютому 2019 року. На початку листопада стало відомо, що канадці купили також у Віталія Антонова страхову компанію "Універсальна", де ЄБРР був міноритарним акціонером.

Згідно з повідомленням ЄБРР, зараз усі три страховики належать компанії FFH Ukraine, в якій частка банку - 30%, Fairfax - 70%.

ARX - найбільша страхова компанія України за обсягом зібраних страхових премій (1,891 млрд гривень у 2018 році), "Універсальна" входить у топ 10 (826 млн гривень).

ARX Life - найбільша компанія страхуванню життя (93 млн гривень).

Холдинг Fairfax зі штаб-квартирою в Торонто займається страхуванням, перестрахуванням і управлінням інвестиціями з 1985 року. Головою і виконавчим директором холдингу є Прем Ватса. Холдинг працює в 40 країнах світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram