ГоловнаСвіт

У США через помічений на радарах невідомий об'єкт евакуювали Конгрес і закривали Білий дім

Можливо, це була зграя птахів.

У США через помічений на радарах невідомий об'єкт евакуювали Конгрес і закривали Білий дім
Фото: EPA/UPG

Вранці 26 листопада у США радари ППО зафіксували невідомий об'єкт у повітряному просторі, через який на 45 хвилин евакуювали Конгрес і закривали Білий дім. Про це повідомляє телеканал CNN.

"Повільний безформний об'єкт", який, можливо, був зграєю птахів, спровокував блокування у Білому домі і став причиною введення режиму "обмеженого доступу" до Капітолію вранці у вівторок", - йдеться у повідомленні.

За словами джерела у правоохоронних органах, об'єкт зафіксували на радарах, після чого для координації і моніторингу ситуації скликали вищих чиновників усіх агентств, пов'язаних з нацбезпекою. Окрім того, у повітря підняли військові літаки США.

За первинними оцінками, "об'єкт" класифікували як літальний апарат, який несанкціоновано прямував до обмеженого повітряного простору.

Американський чиновник сказав телеканалу, що Федеральне управління авіації не зафіксувало чужих літаків на своєму радарі.

Два джерела поліції Капітолію повідомили CNN, що літаючий об'єкт, можливо, був просто зграєю птахів, з урахуванням того, як саме він з'явився на радарі, повільно рухався, а потім розсіявся.

Пілоти військових літаків, які злетіли у відповідь на загрозу, повідомили, що вони нічого не бачили у небі. Однак аудіозапис управління повітряним рухом, розглянутий CNN, показав, що військовий літак, керований пілотом з позивним «Блекджек», дійсно повідомляв про те, що під час польоту була зграя птахів: «І ми майже збили тут зграю птахів, приблизно тисяча триста».

Полковник ВПС у відставці Седрік Лейтон зазначив, що радарний оператор повинен вміти розрізняти зграю птахів і літак, але ця помилка насправді досить поширена, оскільки зграя птахів на радарі може бути схожа на невеликий літак.

Попри це, остаточний висновок, що це був за об'єкт - ще невідомий. За словами чиновника Міноборони США, зараз аналізуються три можливі причини: зграя птахів, атмосферна аномалія або безпілотник.

За даними Федерального авіаційного агентства США, повітряний простір навколо Вашингтона є одним з найбільш обмежених на території США після подій 11 вересня 2001 року.

Нагадаємо, 19 вересня 2019 року повідомляли, що військові США підтвердили справжність відео з НЛО, зроблене у 2015 році одним з пілотів. У Пентагоні досі не можуть визначити природу зображеного на кадрах явища.

Йдеться про відео під кодовою назвою GO FAST, опубліковане групою дослідників To The Stars Academy of Arts & Science і газетою New York Times. Окрім нього, існують ще два схожі відеозаписи, нібито розсекречені Пентагоном у серпні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram