ГоловнаСвіт

Посла США в ЄС Сондленда звинуватили в сексуальних домаганнях

Відразу три жінки виступили зі звинуваченнями на його адресу.

Посла США в ЄС Сондленда звинуватили в сексуальних домаганнях
Фото: EPA/UPG

Посла США в Євросоюзі Гордона Сондленда публічно звинуватили в сексуальних домаганнях. Заяву зробили відразу три жінки: Ніколь Фогель, Яна Соліс і Наталі Септ, пише Portland Monthly. Всі випадки сталися ще до його призначення на цю посаду.

За словами жінок, Сондленд намагався цілувати без їхньої згоди, а перед однією оголився до пояса. Також усі троє заявили, що після відмови в близькості Сондленд мстив їм у професійному плані.

Сам посол спростував звинувачення, а його адвокат Джим Макдермотт вважає, що вони можуть бути пов'язані зі спробою підірвати довіру до постпреда в ході розслідування імпічменту Трампа, де він є одним із ключових свідків.

"За десятиліття моєї кар'єри в бізнесі та цивільних справах моя поведінка може бути підтверджена сотнями співробітників і колег, з якими я працював за незліченної кількості обставин. Ці помилкові твердження про небажані дотики і поцілунки вигадані і, я вважаю, скоординовані в політичних цілях", - заявив Сондленд.

Нагадаємо, в США триває розслідування можливого тиску Дональда Трампа на українського президента Володимира Зеленського. Вважають, що він, вимагаючи старту розслідування в Україні справи проти свого головного опонента Джо Байдена і його сина Хантера, міг затримувати виділення військової допомоги.

Під час слухань у справі про імпічмент Гордон Сондленд визнав, що військова допомога Україні була пов'язана із зобов'язанням Києва проводити розслідування, які хотів президент Трамп.

Під час слухань у Конгресі 20 листопада Сондленд заявив, що діяв за вказівкою президента США Дональда Трампа, коли спілкувався з особистим юристом президента Руді Джуліані з питань політики щодо України.

Трамп у відповідь на це сказав, що під час розмови з ним підкреслював, що "нічого не хоче від України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram