ГоловнаСвіт

Число жертв землетрусу в Албанії зросло до 20

Поранення отримали 600 осіб, дев'ять з них госпіталізовані з важкими травмами.

У результаті землетрусу в Албанії, який відбувся вранці 26 листопада загинули щонайменше 20 осіб, повідомило міністерство оборони країни.

Поранення отримали 600 осіб, при цьому дев'ять осіб госпіталізовано з важкими травмами, передає DW.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Найбільше в результаті землетрусу постраждало місто Дуррес, де загинули десять осіб, і Тумані, де були знайдені тіла п'яти осіб. Ще одна людина загинула, вистрибнувши з вікна в місті Курбін.

При цьому в Дурресі живими були знайдені 42 людини. Рятувальники розшукують під завалами будинків тих, хто міг вижити. Повідомляється, що досі зберігається ризик нових підземних поштовхів.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

У результаті землетрусу було зруйновано щонайменше три будинки, повідомляє агентство AP. Поки точно не відомо, скільки людей було в них вночі. У місті Дуррес рятувальникам вдалося знайти живих підлітка і дитину. Люди повідомляють про те, що під завалами залишаються їхні родичі, з якими їм вдалося поговорити по телефону, передає Reuters.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Влада закликала людей в найбільш постраждалих районах не повертатися в свої будинки і не користуватися автомобілями, щоб дати вільний доступ аварійному транспорту. Багато людей повідомили про тріщини в будинках. У містах Дуррес і Фуше-Круя солдати встановлюють намети, в яких будуть ночувати постраждалі.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Землетрус магнітудою 6,3 за шкалою Ріхтера стався на західному узбережжі Албанії 26 листопада близько 4 ранку за місцевим часом. Його епіцентр зареєстрували за 10 кілометрів на північ від портового міста Дуррес і за 30 кілометрів на захід від Тирани. Всього було зафіксовано близько 100 поштовхів.

Фото: EPA/UPG

Через кілька годин землетрус магнітудою 5,4 стався в Боснії. Про потерпілих не повідомляється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram