ГоловнаСвіт

У Польщі відсторонили від навчання студентку, яка назвала українку "твариною"

Дівчина була незадоволена своєю попутницею в поїзді.

У Польщі відсторонили від навчання студентку, яка назвала українку "твариною"
Варминьско-Мазурский университет
Фото: Wikipedia

У Польщі студентку медичного факультету університету міста Ольштин відсторонили від навчання через образливе відео, яке вона записала на адресу своєї української попутниці в поїзді.

Дівчина опублікувала в соцмережі ролик, де скаржилася на українку, яка їхала разом з нею і "зайняла її місце", пише Wprost.

"Я заплатила за два місця, щоб у мене був простір для ніг, тому що я можу собі це дозволити. І якщо ці українки не можуть собі дозволити такі речі, то не відпускайте їх. Я повинна була б піти до кондуктора, але я добра до тварин", - заявила вона.

Ролик побачили представники адміністрації ВНЗ, після чого було вирішено відсторонити дівчину від навчання.

"Коментуючи заяву студентки, в якій вона відгукується про людей української національності, повідомляємо вас, що влада Вармінсько-Мазурського університету негайно здійснила передбачені законом дії і призупинила її права як студентки. Також відповідне повідомлення про злочин надійшло до прокуратури, університет відкрив дисциплінарне провадження", - уточнили в навчальному закладі.

Після скандального відео польська студентка записала ще одне, в якому назвала все сказане "жартом" і заявила, що не підтримує дискримінацію.

Нагадаємо, за даними української омбудсменки Людмили Денісової, за останні чотири роки число випадків проявів неприязні до українців у Польщі збільшилося з 30 до 190.

Один із найгучніших випадків - групове побиття українського студента громадянами Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram