ГоловнаСвіт

У Чорному морі перекинулося судно, що перевозило 14 тисяч овець

В операції з порятунку тварин беруть участь поліцейські, пожежники та військово-морський флот Румунії.

У Румунії перекинулося вантажне судно, на борту якого перебувало 14 тисяч овець. В операції з порятунку тварин беруть участь поліцейські, пожежники і військово-морський флот країни, передає ВВС.

Велике вантажне судно Queen Hind, що йшло під прапором острівної держави Палау в Тихому океані, перевернулося вранці в неділю, після того як покинуло румунський порт Мідія недалеко від Констанца на узбережжі Чорного моря. 

Фото: ISU Constanta

Судно прямувало в портове місто Джидда в Саудівській Аравії. У порт Мідія воно прибуло напередодні з лівійської столиці Тріполі.

На борту судна було 22 членів екіпажу - громадяни Сербії. Одного із врятованих членів екіпажу доправили в лікарню з переохолодженням. З іншими членами екіпажу все гаразд, їхньому здоров'ю ніщо не загрожує.

На місці події проводиться операція з порятунку овець, що перебували на борту. Невелику кількість тварин, які плавали в морі, вдалося врятувати. Однак, як вважають рятувальники, багато овець потонуло. 

Фото: ISU Constanta

Фото: ISU Constanta

Чому судно перевернулося, наразі невідомо. Як повідомила влада, розслідування проводитиметься після того, як завершиться операція з порятунку овець.

Згідно з інформацією на сайті Marine Traffic, судно було побудовано 1980 року. Його довжина - майже 85 метрів, місткість - 3785 тонн.

Нагадаємо, вночі проти 22 листопада в Одеській затоці танкер "Делфі" зірвало з якоря, він сів на мілину за кілометр від берега й перекинувся. Екіпаж евакуювали.

Через аварію танкера стрімко зростає концентрація нафтопродуктів у воді біля Одеси.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram