ГоловнаСвіт

У Тбілісі силовики водометом розігнали мітинг під парламентом

Постраждали три учасники протесту, затримано 28 осіб.

У Тбілісі силовики водометом розігнали мітинг під парламентом
Фото: Twitter Medea Ivaniadze

У столиці Грузії, Тбілісі, 26 листопада спецпризначенці з водомета облили протестувальників під парламентом, щоб змусити їх звільнити вхід у будівлю. В акції саме брали участь кілька тисяч осіб, які блокували парламентське засідання з вимогою проведення дострокових виборів за пропорційною системою, пише Reuters.

Перед початком силового розгону спецпризначенці дали учасникам мітингу деякий час, щоб ті звільнили входи в будівлю, а після цього почали відтісняти їх, застосовуючи водомет. Один з опозиційних лідерів Георгій Вашадзе заявив, що правоохоронці затримали кількох людей, у тому числі і політика. Пізніше в поліції заявили, що затримано 28 осіб.

За кілька годин до розгону представниця владної партії Мамука Мдінарадзе попередила: "Якщо протестувальники порушують закон, держава буде діяти адекватно".

Силовики також зачистили розбиті на площі перед парламентом намети. За попередніми даними, три людини отримали травми.

Нагадаємо, протести під парламентом Грузії почалися після того, як депутати провалили голосування про реформу виборчої системи, яку пообіцяла провести влада.

Основною вимогою мітингувальників є проведення позачергових парламентських виборів за пропорційною системою, а також відставка уряду і зміна нинішнього складу ЦВК.

17 листопада в Тбілісі біля парламенту проходила акція протесту через нездатність депутатів прийняти виборчу реформу.

18 листопада мітингувальники продовжили блокування будівлі парламенту, відмовляючись пускати туди кого-небудь. На ворота повісили ланцюг із замками, найближчі вулиці перекрили мішками з будівельним сміттям, що зробили під'їзд до парламенту неможливим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram