ГоловнаЕкономікаДержава

Ретроспективної зміни «зеленого» тарифу не буде, - Зеленський

"Ми не будемо робити жодних необдуманих кроків".

Ретроспективної зміни «зеленого» тарифу не буде, - Зеленський
Фото: president.gov.ua

Ретроспективної зміни «зеленого» тарифу не буде, ми не робитимемо жодних кроків, які погіршать умови для ведення бізнесу в Україні. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на Українсько-литовському економічному форумі.

«Ми поважаємо кожного інвестора, який вже працює в нашій країні. Це стосується всіх, незалежно від напрямку бізнесу, від ресторанного до сектору зеленої енергетики. Ми не будемо робити жодних необдуманих кроків (помилки бувають), які стосувалися б ретроспективних змін у нашому законодавстві і погіршували би умови для ведення бізнесу в Україні», - заявив Зеленський.

Він також закликав литовських бізнесменів інвестувати в Україну.

«Окремо хочу звернутися до представників всіх литовських компаній, які присутні сьогодні тут у цьому залі. Сьогодні Україна є гарним місцем для інвестицій. Приємно, що останні роки литовські компанії не лише не залишили наш український ринок, а й продовжили розвивати свої інвестиційні проєкти. Ми вам дуже вдячні за це», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, законодавством України гарантовано збереження "зелених тарифів" на незмінному рівні до 2030 року з метою стимулювання інвестицій у виробництво електроенергії з відновлювальних джерел.

Раніше Європейсько-Українське енергетичне агентство у своїй заяві зазначило, що в разі прийняття законопроєкту Андрія Геруса про внесення зміни до Закону "Про ринок електричної енергії" (№2236-2), яким пропонуються ретроспективні зміни "зеленого" тарифу, інвестори будуть ініціювати провадження проти держави Україна в міжнародних арбітражних судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram