ГоловнаЕкономікаДержава

Радник прем'єра Юрій Голик: оголошено тендер на будівництво моста в Запоріжжі

Роботи на мосту повинні початися вже наступного року.

За словами радника прем'єр-міністра Юрія Голика, для оголошення тендеру спочатку було визначено три тижні. Але всі підготовчі заходи вдалося провести навіть раніше, протягом двох тижнів, повідомляє радник.

Радник прем'єра публікує також інформацію про сам тендер, оголошений у системі Прозорро. Відповідно до тендерної документації, мова йде про будівництво першої черги, яка включає в себе «будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжя (автомобільна дорога Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя через м. Кременчук) і під'їзд до о. Хортиця (автотранспортна магістраль через р. Дніпро в м. Запоріжжя)».

Роботи на мосту повинні розпочатися вже наступного року. Першу чергу планують здати за півтора року, а повністю міст повинен бути готовий за три роки.

«Це перший крок у бюрократичному ланцюжку перетворення багаторічного провалу у, власне, міст. Знав би хто, яких нервів нам це коштувало в час загального нігілізму і пофігізму», - пише Голик.

Нагадаємо, міст у Запоріжжі почали будувати ще 2004 року, але незабаром його передали на баланс Укравтодору й роботи на ньому зупинили. Радник прем'єр-міністра Голик, який курирує будівництво об'єктів інфраструктури, неодноразово критикував підхід Укравтодору до дорожніх робіт, коли розпочаті об'єкти не доводяться до кінця, при цьому починаються роботи на нових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram