ГоловнаПолітика

Зеленський оголосив нагороду за інформацію про "хрещеного батька контрабанди", що втік від НАБУ

Президент підключився до розшуку Альперіна.

Зеленський оголосив нагороду за інформацію про "хрещеного батька контрабанди", що втік від НАБУ
Фото: on.od.ua

Президент Володимир Зеленський оголосив нагороду за інформацію про місцезнаходження одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якому у вівторок вдалося втекти від детективів НАБУ.

Про це йдеться у фейсбуці глави держави.

"Під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів навколо і безпосередньо на митниці від правоохоронців утік такий собі пан Альперін, якого вважають одним з хрещених батьків контрабанди в Україні. Однак далеко він не добіг - кордони надійно перекриті, отже, Вадим Альперін переховується десь у країні. Прошу всіх підключитися і допомогти йому знайти дорогу в НАБУ. Або допомогти правоохоронцям знайти пана Альперіна", - заявив президент.

"З мене особисто - цінний подарунок тому, хто найкраще допоможе довгоочікуваній зустрічі контрабандиста з законом", - додав він.

Нагадаємо, що правоохоронні органи з жовтня 2017 року розслідують факти зловживання посадовими особами митниць Державної фіскальної служби, які допомагали групі компаній Альперіна розмитнювати товари за заниженою ціною.

У рамках справи детективи НАБУ ініціювали накладення арешту на 450 млн гривень компаній-учасниць схеми.

У листопаді 2017 року Альперін запропонував детективам 800 тисяч доларів за передачу справи на розслідування в інший правоохоронний орган.

Його затримали за це і пізніше відправили під суд.

26 листопада 2019 року НАБУ провело спецоперацію, затримавши 10 осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних з порушенням митного законодавства. Серед них - сім співробітників органів митного контролю. Серед затриманих - заступник начальника Київської митниці Сергій Тупальський.

Альперіну вдалося втекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram