ГоловнаПолітика

Розшифрування розмови Трампа і Зеленського підтверджує необхідність імпічменту, - спікер Палати представників США

За словами Ненсі Пелосі, президент здійснював дії, що підривають чесність виборів.

Розшифрування розмови Трампа і Зеленського підтверджує необхідність імпічменту, - спікер Палати представників США
Нэнси Пелоси
Фото: EPA/UPG

Опубліковане Білим домом розшифрування липневої телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським підтверджує необхідність розслідування щодо імпічменту стосовно Трампа.

Про це заявила спікер Палати представників Ненсі Пелосі, передає Голос Америки.

"Оприлюднення розшифрування цього дзвінка Білим домом підтверджує, що президент здійснював дії, які підривають чесність наших виборів, гідність займаної ним посади і нашу національну безпеку", - заявила Пелосі.

Тим часом глава Комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф в середу заявив, що зміст розмови виявився ще більш неприпустимим, ніж очікувалося. За словами Шиффа, слова Трампа звучать як загроза з боку мафії.

Крім того, в середу законодавці-демократи, голови 4-х комітетів Палати представників, виступили зі спільною заявою, в якій закликали до розслідування діяльності нинішнього президента країни в рамках юридичної процедури імпічменту.

Нагадаємо, що президент попросив українського лідера провести розслідування стосовно колишнього віцепрезидента Джо Байдена, який балотується в президенти від Демократичної партії.

Під час сьогоднішньої зустрічі президентів Зеленський заявив, що Трамп не тиснув на нього з метою розслідування дій сім'ї Байдена в Україні.

Нагадаємо, у вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмова Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США в телефонній розмові тиснув на Зеленського і погрожував відкликати переказ Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

На цій підставі Палата представників Конгресу США увечері 24 вересня відкрила розслідування в рамках імпічменту президента Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram