ГоловнаСвіт

Трамп: "хворий" конгресмен Шифф цілковито спотворив мою розмову із Зеленським

"Він має піти у відставку і стати об'єктом розслідування".

Трамп: "хворий" конгресмен Шифф цілковито спотворив мою розмову із Зеленським
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп стверджує, що конгресмен-демократ Адам Шифф, який очолює в Палаті представників Комітет з питань розвідки  спотворив його бесіду з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це Трамп написав у своєму Twitter, назвавши Шиффа "хворою людиною".

"Член палати представників Адам Шифф повністю спотворив мою розмову з президентом України і зачитав її Конгресу і мільйонам слухачів. Він має піти у відставку і стати об'єктом розслідування. Він займається цим протягом двох років. Він хвора людина!" - написав президент США.

У подальших "твітах" Трамп пояснив, що саме має на увазі.

"Він читав нібито точну розшифровку телефонної розмови, але повністю змінив слова, щоб уся розмова звучала жахливо, а я виявився винним. Він був упереджений, і його спіймали! Адам Шифф брехав Конгресу і обвів навколо пальця американську публіку. Він займався цим два роки. Я закликаю його негайно покинути Конгрес через це шахрайство!" - додав Трамп.

"Якщо цю ідеальну телефонну розмову з президентом України визнають неприйнятною, тоді жоден майбутній президент більше ніколи не зможе розмовляти з іншим іноземним лідером!" - додав президент США.

Нагадаємо, у вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмову Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Трамп у телефонній розмові тиснув на Зеленського і погрожував відкликати передачу Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом. На цій підставі Палата представників Конгресу США увечері 24 вересня відкрила розслідування в рамках імпічменту президента Трампа.

25 вересня влада США опублікували зміст раніше засекреченої розмови Трампа із Зеленським. Зазначалося, що стенограма не є дослівною, а складена на основі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради Нацбезпеки США, які були присутні під час розмови.

Шифф заявив, що готовий виступити в спеціальному комітеті з розвідки Палати представників Конгресу США  і дати свідчення.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram