ГоловнаСвіт

Грузинська опозиція побачила сигнал Заходу у зустрічі глав МЗС Росії і Грузії

Москва посилює свій вплив у Грузії.

Грузинська опозиція побачила сигнал Заходу у зустрічі глав МЗС Росії і Грузії
Фото: 1tv.ge

Зустріч міністрів закордонних справ Грузії та Росії Давида Залкаліані і Сергія Лаврова на полях Генеральної асамблеї ООН - це сигнал Заходу, що Росія посилює свій вплив у Грузії.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua заявив представник Грузії у ПАРЄ, депутат грузинського парламенту від партії "Європейська Грузія" Георгій Канделакі.

"Контекст минулої зустрічі посилає сигнал решті світу, що у нас з Росією йде нормальний діалог, що усе добре. Коли насправді Росія споруджує огорожі на лінії окупації, пересуває її весь час, викрадає людей. Там вмирають люди. Масової стрільби там немає, але там викрадають і вбивають наших людей", - сказав Канделакі.

За словами політика, зустріч двох міністрів зіграла на руку Росії і, на жаль, офіційний Тбілісі відмовляється актуалізувати проблему зростання російського впливу у Грузії.

"Грузії потрібна актуалізація проблеми окупації й етнічних чисток на міжнародній арені, а не подальше зниження їх актуальності, що і є результатом ерозії зовнішньої політики під керівництвом олігарха Іванішвілі", - сказав він.

Також політик зазначив, що спостерігається не тільки ерозія у стосунках за лінією Грузія - Захід, а й поступове дистанціювання від України.

"Протягом останніх семи років жоден прем'єр-міністр Грузії у двосторонньому офіційному форматі жодного разу не відвідував Україну. Це виглядає як окрема заява. Це і є заява. Зовнішня політика грузинської влади полягає у дистанціюванні від України. Тим самим вони посилають сигнал Путіну: ми не ліземо у справи України. Тоді як у наших інтересах, щоб Грузія і Україна грали однією командою на світовій арені", - заявив Канделакі.

Нагадаємо, що зустріч Залкаліані і Лаврова у Нью-Йорку стала першими переговорами на такому рівні за 11 років. Її провели з ініціативи та організації Швейцарії, яка виступає посередником між РФ і Грузією.

Востаннє міністри закордонних справ Грузії і РФ проводили переговори у 2008 році, після незаконної окупації Росією грузинських територій - Південної Осетії та Абхазії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram