ГоловнаСвіт

Трамп назвав скаргу на його розмову із Зеленським "фейком" і "секонд-хендом"

"Ще одна фантазія, щоб нашкодити Республіканській партії".

Трамп назвав скаргу на його розмову із Зеленським "фейком" і "секонд-хендом"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп відреагував на оприлюднену Конгресом скаргу інформатора на його розмову з Володимиром Зеленським.

За словами президента США, його розмова з президентом України пройшла без будь-якого тиску, а інформація, що міститься у скарзі, є неправдивою.

"Джерело інформації з других рук? Ще одна фальшива новина! Подивіться, що було сказано під час дуже хорошого, без тиску, дзвінка. Ще одне полювання на відьом", - написав Трамп у твіттері.

Він також заявив, що голові Комітету з питань розвідки Палати представників США сенатору-демократу Адаму Шиффу не можна довіряти в цій справі.

"Адам Шифф не заслуговує довіри. Ще одна фантазія, щоб нашкодити Республіканській партії", - написав він у другому твіті.

Раніше сьогодні Конгрес США оприлюднив заяву інформатора, з якої почався скандал навколо телефонної розмови між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, що відбулася 25 липня 2019 року. Документ виклали на сайті Комітету розвідки Палати представників. Білий дім намагався приховати записи і стенограму розмови.

25 вересня влада США опублікувала зміст раніше засекреченої розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Стенограма не є дослівною, а складена на основі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради Нацбезпеки США, які були присутні під час розмови.

Нагадаємо, у вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмову Трампа із Зеленським в липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, що стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США в телефонній розмові чинив тиск на Зеленського і погрожував відкликати перерахування Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

На цій підставі Палата представників Конгресу США ввечері 24 вересня відкрила розслідування в рамках імпічменту президента Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram