ГоловнаСвіт

Трамп заборонив в'їзд в США чиновникам з Ірану і Венесуели

Розпорядження президента США опубліковано на сайті Білого дому.

Трамп заборонив в'їзд в США чиновникам з Ірану і Венесуели
Дональд Трамп
Фото: EPA\UPG

Президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд на територію Сполучених Штатів офіційних представників Ірану.

Про це йдеться в поширеному Білим домом розпорядженні американського президента, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уряд Ірану є державним спонсором тероризму, а Корпус вартових ісламської революції, включаючи його сили, підтримує терористів і безпосередньо бере участь у терористичних актах. Іран довільно затримує громадян США. Іранський режим сприяє гуманітарній кризі, загрожує своїм сусідам, загрожує міжнародному судноплавству і проводить руйнівні кібератаки", - сказано в документі.

"З огляду на те, що така поведінка загрожує миру і стабільності на Близькому Сході і за його межами, я вирішив, що в інтересах США вжити заходів щодо обмеження та припинення в'їзду в якості іммігрантів або неіммігрантів високопоставлених урядових посадових осіб Ірану і їхніх найближчих родичів", - підкреслив Трамп.

Окремим розпорядженням аналогічні заходи вводяться щодо урядовців президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

"З огляду на важливість для Сполучених Штатів сприяння діяльності конституційного уряду і демократичних інститутів у Венесуелі, я визначив, що в інтересах США вжити заходів щодо обмеження та призупинення в'їзду в Сполучені Штати в якості іммігрантів або неіммігрантів високопоставлених членів режиму Мадуро", - наголошується в розпорядженні.

У ньому також зазначено, що це не поширюється на тих, "хто припиняє ці дії і робить конкретні кроки, щоб допомогти Венесуелі повернутися в статус демократичної країни".

Нагадаємо, раніше Трамп розпорядився посилити санкції проти Ірану. 14 вересня близько 10 безпілотників атакували найбільший нафтопереробний завод, а також нафтове родовище, що належать компанії Saudi Aramco, що призвело до пожеж. У результаті Саудівська Аравія вдвічі скоротила видобування нафти

США звинуватили Іран в атаці на саудівські нафтові потужності, Іран звинувачення заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram