ГоловнаСвіт

Трамп очікує вибачень від своїх опонентів після оприлюднення розмови із Зеленським

"Чи будуть демократи просити пробачення після того, як побачать, що було сказано по телефону з президентом України?"

Трамп очікує вибачень від своїх опонентів після оприлюднення розмови із Зеленським
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп очікує вибачень політичних опонентів після оприлюднення запису його розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

"Чи будуть демократи просити пробачення після того, як побачать, що було сказано по телефону з президентом України? Їм слід це зробити, ідеальна розмова - ми їх здивуємо!" - написав Трамп.

Зазначимо, що напередодні спікер палати представників Ненсі Пелосі оголосила, що Конгрес США починає офіційне розслідування щодо імпічменту президента Трампа.

Нагадаємо, раніше американські конгресмени виступили з вимогою надати їм стенограму розмови Трампа і Зеленського. Трамп визнав, що в розмові з президентом України він згадував Байдена (Джо Байден, його суперник на майбутніх виборах президента, - ред.), але зазначив, що розмова була присвячена корупції.

ЗМІ повідомляли, що під час бесіди Трамп тиснув на Зеленського з метою отримати компромат на Байдена. Президент США розпорядився оприлюднити повний, "абсолютно розсекречений і без купюр" запис його телефонної розмови із Зеленським. Він заперечує тиск на Україну під час цієї розмови, а публікації в американських ЗМІ назвав "полюванням на відьом".

Зеленський і Трамп зустрінуться 25 вересня. Зустріч пройде в Нью-Йорку в рамках робочої поїздки Зеленського на Генасамблею ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram