ГоловнаПолітика

Зеленський розраховує на "предметну, потужну" зустріч з Трампом

Президент також висловив сподівання, що зустріч у "нормандському форматі" відбудеться найближчим часом.

Володимир Зеленський у США
Фото: Пресслужба президента
Володимир Зеленський у США

Володимир Зеленський очікує, що його зустріч з президентом США Дональдом Трампом буде продуктивною.

Про це він заявив на зустрічі з представниками української громади в Нью-Йорку, повідомляють на сайті президента.

"Я думаю, що в нас буде предметна, потужна зустріч", - зазначив Зеленський.

Він також підкреслив, що Україні потрібна підтримка Сполучених Штатів.

Також Зеленський висловив сподівання, що зустріч у "нормандському форматі" відбудеться найближчим часом. Президент України очікує, що вона буде складною, але на ній ітиметься про конкретні питання.

"Ми хочемо з цієї зустрічі вийти з певними результатами - про конкретні терміни припинення війни і повернення наших територій. Ми в це віримо, дуже цього хочемо і будемо намагатися все це зробити", - сказав президент України.

Нагадаємо, Зеленський перебуває в США з робочим візитом. Він візьме участь у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Також під час візиту планується зустріч Зеленського з президентом США Дональдом Трампом.

Напередодні зустрічі видання Financial Times розповіло американським читачам, що відбувається в Україні, і закликало лідера нашої країни відмовитися від зв'язків з олігархами.

Чого очікують в Україні від зустрічі Зеленського і Трампа, читайте в інтерв'ю LB.ua його помічника, головного "повіреного" ОП з міжнародних справ Андрія Єрмака "Ми прийшли у владу залишити світлий слід в історії. Це - єдина мотивація".

Відзначимо, що раніше Трамп заявив про готовність приєднатися до переговорів про мир в Україні (в "нормандському форматі"), якщо це буде потрібно їхнім учасникам. Президент Білорусі (де проходять мінські переговори) Олександр Лукашенко також вважає, що без участі США конфлікт на сході України врегулювати не вдасться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram