ГоловнаПолітика

Підозрюваного в побитті екснардепа Найєма суд відправив під домашній арешт

Прокуратура подавала клопотання про арешт Магомеда-Аміна Саїтова.

Підозрюваного в побитті екснардепа Найєма суд відправив під домашній арешт
​Магомед-Амин Саитов
Фото: facebook.com/MasiNayyem

Магомед-Амін Саїтов, якого підозрюють у побитті у квітні 2018 року на той момент народного депутата Мустафи Найєма, перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Таке рішення 23 вересня прийняв Шевченківський райсуд Києва, повідомив адвокат Масі Найєм.

За його словами, прокуратура подавала клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Згідно з ухвалою суду, Магомед-Амін Саїтов зобов'язаний носити електронний браслет, домашній арешт у нього до 7 жовтня включно.

Масі Найєм розповів, що підозрюваний не відповів на питання прокурора і судді, як він перетнув кордон України.

"З цього приводу вже завтра подамо заяву про вчинення кримінального злочину, щоб слідство встановило всі обставини справи. Це кордон України чи решето: хочеш - летиш звідси відразу після скоєння злочину, а хочеш - повертаєшся, незважаючи на оголошення в розшук (у тому числі державний). На питання, чому він повернувся, Саїтов відповів: "Тому що змінилася влада", - написав адвокат.

За його словами, за домашнім арештом Магомеда-Аміна Саїтова вони будуть "дуже уважно стежити".

Раніше повідомляли, що підозрюваний у побитті екснардепа Найєма самостійно повернувся з Азербайджану і прийшов у поліцію з адвокатом.

Нагадаємо, 30 квітня минулого року четверо чоловіків - представників чеченської діаспори - напали на Найєма в центрі Києва через конфлікт на дорозі. Поліція затримала трьох підозрюваних. Саїтов, який безпосередньо вдарив депутата, вилетів у Баку.

Шевченківський райсуд Києва відмовився продовжити заочний арешт Саїтову, оскільки слідчий і прокуратура не довели, що він був оголошений у міжнародний розшук.

У вересні 2018 року правоохоронці завершили досудове розслідування за фактом побиття Найєма. Повідомлялося, що підозрювані - Ахмед Саїтов (громадянин України), Умолт Темербулатов і Магомед-Саліх Саїтов (громадяни Росії) - були відпущені з-під варти під особисте зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram