ГоловнаПолітика

Трамп визнав, що в розмові із Зеленським згадував Байдена

Президент США не заперечує проти виступу його особистого адвоката Рудольфа Джуліані перед Конгресом. 

Трамп визнав, що в розмові із Зеленським згадував Байдена
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив у неділю, що не казав нічого поганого в телефонній розмові з президентом України, у ході якої, згідно з деякими повідомленнями, він нібито вимагав провести розслідування стосовно колишнього віцепрезидента Джо Байдена та його сина.

Трамп заявив журналістам, що 25 липня він мав чудову розмову з президентом України Володимиром Зеленським та що він не має нічого проти того, щоб його особистий адвокат Рудольф Джуліані виступив перед Конгресом, передає Голос Америки.

"Ця розмова мала, здебільшого, вітальний характер і, передусім, була присвячена корупції, всілякій корупції, яка має місце. Вона, здебільшого, була присвячена тому, що ми не хочемо, щоб наші люди, такі як [колишній] віцепрезидент Байден і його син сприяли корупції, яка вже є в Україні", - сказав Трамп.

За повідомленнями ЗМІ, у ході розмови Трамп близько восьми разів закликав Зеленського провести розслідування щодо сина Байдена. Джерела ЗМІ стверджують, що Трамп домагався, щоб Зеленський співпрацював з його адвокатом Рудольфом Джуліані з питання про розслідування, яке може завдати шкоди Байдену.

За словами Трампа, кандидат у президенти від демократів Байден "припустився помилки, заявивши, що він ніколи не розмовляв зі своїм сином".

"Він розмовляв зі своїм сином - він знову збрехав, - додав президент. - Я не прагну до того, щоб нашкодити Байдену, але він вчинив дуже нечесно".

Нагадаємо, що Джо Байден може стати кандидатом у президенти від Демократичної партії, його рейтинги є вищими, ніж у Трампа.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram