ГоловнаПолітика

Князєв відзвітував про видачу Туреччині 23 підозрюваних у тероризмі

Князєв відзвітував про видачу Туреччині 23 підозрюваних у тероризмі
Фото: npu.gov.ua

Глава Національної поліції Сергій Князєв розповів, що Україна видала Туреччині 23 підозрюваних у тероризмі.

Про це йдеться на сайті Національної поліції за підсумками зустрічі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і голови Національної поліції України Сергія Князєва з міністром внутрішніх справ Турецької Республіки Сулейманом Сойлу.

Під час робочої зустрічі Князєв наголосив на важливості співпраці з Туреччиною в боротьбі з організованою злочинністю.

"Для України важливо продовжувати співпрацю з Туреччиною в боротьбі з організованою злочинністю і "злодіями в законі". Важливо, що в цьому питанні ми маємо спільне бачення - тільки жорсткі кроки", - зазначив він.

Також Князєв зазначив, що одним з результатів співпраці є передача осіб, підозрюваних у тероризмі.

"Від Туреччини до нас було направлено 28 запитів щодо розшуку злочинців громадян Турецької Республіки. Ми відповіли на всі. Крім того, ми передали 23 особи, які підозрюються в тероризмі, 31 - у шахрайстві й 36 - у контрабанді. Щодо всіх цих осіб правоохоронці взаємодіяли через канали Інтерполу. Туреччина передала нам двох громадян", - додав він.

За який період часу відбулася ця передача, не уточнюється.

Нагадаємо, що минулого тижня німецька газета Die Welt повідомила, що з 2016 року турецькі спецслужби викрали в інших країнах не менш як 31 людину, які були потім притягнуті в Туреччині до кримінальної відповідальності.

Одним із джерел інформації про викрадення був швейцарський Фонд виховання, навчання та інтеграції. Ця організація має зв'язку з проповідником Фетхуллахом Ґюленом, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту в 2016 році.

За даними фонду, турецькі спецслужби викрадали людей у цілому ряді держав, серед яких була й Україна.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram