ГоловнаПолітика

Україна не планує скорочувати армію

"Питання в тому, щоб ті ресурси, які в нас є, були спрямовані туди, куди нам потрібно". 

Україна не планує скорочувати армію
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони не планує скорочувати склад Збройних сил, фактична чисельність яких налічує близько 250 тисяч чоловік, заявив у суботу в інтерв'ю "Радіо Свобода" міністр Андрій Загороднюк.

"Ми не плануємо скорочувати склад ЗСУ. Питання в тому, щоб ті ресурси, які в нас є, були спрямовані туди, куди нам потрібно. Передусім це на нарощування бойових частин. І це питання можна вирішувати тільки системно. Оскільки буде конкретна стратегія, буде коректний план оборони, про який ми зараз говоримо", - розповів Загороднюк.

"У цьому плані оборони буде сказано, яка нам потрібна чисельність і де, і в якій структурі. Ми скажемо, що ось це - наша загроза, ось це - наш план оборони, тут - нам потрібно стільки людей, тут - нам потрібні такі бригади, тоді громадськість і всі побачать, що справді є розуміння, куди воно буде спрямовано, яким чином це буде структуровано", - додав міністр.

Нагадаємо, у березні 2015 року Верховна Рада збільшила чисельність ЗСУ до 250 тисяч, зокрема 204 тис. військовослужбовців.  

Чисельність армії була істотно урізана 2011 року з 245 тис. до 192 тис. осіб. 2013 року чисельність армії становила 165,5 тис., зокрема 120,9 тис. військовослужбовців. Передбачалося, що до 2017 року чисельність ЗСУ скоротять до 70 тисяч чоловік, але ситуація змінилася після початку російської агресії.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram