ГоловнаСвіт

Представник Меркель про розмову Трампа із Зеленським: ставлення Берліна до Києва не зміниться

Коментувати саму розмова представник канцлера відмовився.

Представник Меркель про розмову Трампа із Зеленським: ставлення Берліна до Києва не зміниться
Владимир Зеленский и Ангела Меркель на полях 74-й Генассамблеи ООН
Фото: president.gov.ua

Представник канцлера Німеччини Анґели Меркель заявив, що Берлін не коментує висловлювання президентів України Володимира Зеленського та США Дональда Трампа під час їхньої телефонної розмови, в якій вони критикували канцлера, але підкреслив, що ставлення Берліна до Києва не зміниться.

Про це представник Меркель Штеффен Зайберт заявив на брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

"Ми не коментуємо розшифровки телефонних розмов", - заявив він.

Водночас Зайберт наголосив, що Німеччина останнім часом зробила великий внесок у захист суверенітету і територіальної цілісності України, проведення нею реформ. Він зазначив, що між двома країнами ведеться активний діалог для підготовки саміту у "нормандському форматі", підтримуються численні контакти як з Україною, так і з іншими учасниками нормандського процесу.

Зайберт також нагадав, що у Нью-Йорку Меркель зустрічалася і з Трампом, і з Зеленським.

Представник МЗС Німеччини Райнар Бреуль також заявив, що участь Німеччини у справах України є дуже великою. Він зазначив, що, за даними ОЕСР (Організації економічного співробітництва), ФРН є третім найбільшим партнером у плані надання допомоги Україні після США і ЄС. До того ж Берлін дуже сильно залучений політично у питанні врегулювання конфлікту, у тому числі у "нормандському форматі", і відіграє велику роль у Мінському процесі.

"І ми продовжуватимемо активно брати участь", - запевнив Бреуль. "Що стосується американської сторони, то, якщо їй не вистачає інформації, Берлін готовий надати усі необхідні цифри", - додав він.

Нагадаємо, 25 вересня Білий дом оприлюднив телефонну розмову Трампа із Зеленським, яка відбулася 25 липня.

У ній співрозмовники зазначали, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Меркель роблять "не так багато, як могли б" у боротьбі проти російської агресії й посиленні санкцій проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram