ГоловнаПолітика

Союзники Трампа непокояться, що в нього немає стратегії щодо імпічменту

Деякі близькі до нього люди вважають, що Трамп заперечує серйозність свого становища.

Союзники Трампа непокояться, що в нього немає стратегії щодо імпічменту
Фото: EPA/UPG

Союзники президента США Дональда Трампа стурбовані, що в нього немає стратегії щодо протидії демократам і питання імпічменту, оскільки президент приймає сумнівні та швидкі рішення. Про це повідомляє CNN. 

Деякі близькі до Трампа люди вважають, що президент заперечує серйозність свого скрутного становища.

Однак навіть після кількох місяців очікування президент, попри це, важко сприйняв інформацію про ймовірний імпічмент.

25 вересня на вечорі зі збору коштів Трамп вітав деяких своїх давніх друзів, які заплатили тисячі доларів за участь, і продемонстрував недовіру до того, що розгорнулася кампанія з імпічменту.

Видання відзначає, що багато представників Білого дому заявили, що впродовж декількох років питання імпічменту "витало над Білим домом", проте саме зараз чиновники відчувають, що це питання підкралося максимально близько.

Нагадаємо, у вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмову Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США в телефонній розмові тиснув на Зеленського і погрожував відкликати переказ Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

На цій підставі Палата представників Конгресу США увечері 24 вересня почала розслідування в рамках імпічменту президента Трампа.

25 вересня влада США опублікувала зміст раніше засекреченої розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Стенограма не є дослівною, а складена на основі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради нацбезпеки США, які були присутні під час розмови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram