ГоловнаПолітика

Денісова організувала зустріч головного редактора "Эха Москвы" з Вишинським у СІЗО

Зустріч відбулася 10 липня.

Денісова організувала зустріч головного редактора "Эха Москвы" з Вишинським у СІЗО
Фото: Макс Требухов

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова організувала зустріч головного редактора "Эха Москвы" Олексія Венедиктова з головним редактором "РИА Новости" Кирилом Вишинським у Київському слідчому ізоляторі. Про це LB.ua стало відомо з власних джерел у пенітенціарній системі.

Зустріч відбулася 10 липня близько 14:00 на підставі письмового доручення, яке Денісова показала працівникам Київського слідчого ізолятора, не дозволивши зняти з нього копію. Так само не були надані особисті документи Венедиктова.

За словами співрозмовника, Денісова вимагала, щоб Вишинського привели в окреме приміщення, після чого залишила Венедиктова і Вишинського наодинці приблизно на 20 хвилин.

У коментарі LB.ua Людмила Денісова сказала, що зустріч відбулася "на підставі Закону "Про Уповноваженого Верховної Ради..." Про деталі зустрічі не повідомила.

Нагадаємо, Уповноважений з прав людини, зокрема, має право проходити в будь-який заклад тримання затриманих, ув'язнених.

Як відомо, 15 травня 2018 року Служба безпеки спільно з прокуратурою АР Крим викрила діяльність мережі підконтрольних РФ медіаструктур. Затримали керівник "РИА Новости-Украина" Вишинського. Під час обшуку в нього виявили російські державні нагороди і паспорт громадянина РФ. Проти Вишинського відкрито кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

Вишинський перебуває під арештом з 17 травня 2018 року. 10 січня 2019 року стало відомо, що досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Вишинського завершено, суд у справі розпочався 4 квітня.

Подільський районний суд Києва сьогодні розгляне продовження запобіжного заходу для Вишинського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram