ГоловнаПолітика

Зеленський хоче провести в Україні Олімпіаду

Президент іде шляхом Януковича.

Зеленський хоче провести в Україні Олімпіаду
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський хоче провести в Україні Олімпіаду.

Про це він сказав під час зустрічі з міністром спорту Ігорем Ждановим і президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою.

"Нам потрібен певний план, що ми, скажімо, готові за 3-4 роки все побудувати - і тоді можемо бути в черзі і прийняти Олімпіаду. Ми повинні бути амбітними. Треба дати завдання нашим хлопцям, які шукають інвестиції, дати завдання нашому бюджету, щоб щорічно виділялися гроші на об'єкти, які нам потрібні, а потім будуть використані для Олімпіади. Треба хоча б намагатися цього досягти", - цитує президента його пресслужба.

Бубка сказав Зеленському, що найближча Олімпіада, на проведення якої можна подати заявку - це зимові ігри 2030 року або літні 2032-го. Він сказав, що реальніше провести в Україні одну з наступних юнацьких олімпіад.

Нагадаємо, що плани провести Олімпіаду в Україні також виношував експрезидент Віктор Янукович. У травні 2010 року, через кілька місяців після вступу на посаду, він запропонував подати заявку в Міжнародний олімпійський комітет на проведення в Україні зимових Олімпійських ігор 2022 року. Планувалося, що вони відбудуться у Львові.

Після Революції гідності Україна відкликала свою заявку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram