ГоловнаПолітика

131 тисяча співробітників МВС залучена до забезпечення порядку на виборах

Заступник Авакова назвав вибори напруженими і завантаженими.

131 тисяча співробітників МВС залучена до забезпечення порядку на виборах
Фото: npu.gov.ua

Понад 131 тисячу співробітників Міністерства внутрішніх справ залучать до забезпечення правопорядку на виборах Верховної Ради. До цього числа входять майже 74 тисячі поліцейських, 38 тисяч рятувальників ДСНС, більш ніж 5 тисяч нацгвардійців, 8 тисяч прикордонників, понад 4 тисячі курсантів.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

З 14 липня бюлетені доправили в окружкоми, а 18 липня їх розвезуть на дільниці. Весь процес охоронятимуть поліцейські.

За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, зараз особливу увагу поліція приділяє окружним виборчим комісіям, які отримують виборчу документацію.

Крім того, віднині в Україну прибувають офіційні іноземні спостерігачі. Поліцейські наряди будуть наближені до місць прибуття і розміщення цих делегацій.

"Ці позачергові вибори до Верховної Ради відрізняються напруженістю і завантаженістю. Але ми розрахували всі сили і засоби, щоб оперативно реагувати на всі виклики. А в разі необхідності будемо готові допомагати сусіднім регіонам", - цитує Ярового пресслужба МВС.

Уже почали роботу міжвідомчий оперативний штаб системи МВС і ситуаційні центри в областях. Їх основним завданням є збір інформації, прогнозування можливих дій, координація між усіма органами МВС.

"Ми повинні сконцентрувати свою увагу на організації роботи, професіоналізмі та володіти ситуацією щохвилини. Закликаю керівників на місцях невідкладно приймати рішення, спираючись на ситуацію, що склалася", - зазначив Яровий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram