ГоловнаПолітика

Російська влада розірвала договір оренди з храмом ПЦУ в Криму

Окупаційне міністерство повідомило, що єдиний храм помісної церкви не сплатив 2 рублів оренди.

Російська влада розірвала договір оренди з храмом ПЦУ в Криму
Кафедральный собор Владимира и Ольги в Симферополе
Фото: yuhanson.livejournal.com

Російська влада достроково розірвала договір оренди єдиного в анексованому Росією Криму храму Православної церкви України (ПЦУ). Про це написав архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні управління Кримської єпархії Помісної УПЦ отримало лист від окупаційного "Міністерства земельних і майнових відносин" про дострокове розірвання договору оренди на будівлю, в якій розташовано єдиний у Сімферополі храм Православної церкви України. Причина - "відсутність оплати оренди" в розмірі 2 (двох) рублів. Вимагають компенсувати збитки і сплатити штраф "у бюджет республіки" у 2 тис. рублів, а також звертаються до суду з позовом про припинення оренди", - повідомив він.

Архієпископ зазначив, що зазначену в документах орендну плату давно внесли.

Зоря вважає, що одночасність атаки російських силовиків на кримських татар і черговий крок окупантів у напрямку знищення присутності ПЦУ не випадкові.

Нагадаємо, сьогодні вранці російські силовики провели кілька обшуків у будинках кримських татар на окупованому півострові, протягом обшуків затримали 23 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram