ГоловнаПолітика

У кримінальних справах ДБР фігурують "понад 30" народних депутатів

Народні обранці щотижня приходять на допити.

У кримінальних справах ДБР фігурують "понад 30" народних депутатів
Фото: Макс Требухов

Понад 30 народних депутатів фігурують у кримінальних справах, які розслідують слідчі Державного бюро розслідувань. Про це сьогодні повідомив директор відомства Роман Труба, пише "Укрінформ".

"У нас є кримінальні справи, в яких ми будемо викликати народних депутатів. Учасниками є понад 30 народних депутатів, яких ми будемо допитувати і приймати рішення про юридичний аналіз їхніх дій", - сказав Труба.

Голова ДБР зазначив, що найбільше народних депутатів фігурує у справі про нецільове використання бюджетних коштів.

"У нас є підстави говорити, що, можливо, депутати причетні до нецільового використання державних коштів. Саме в такому кримінальному провадженні є велика кількість депутатів, які будуть викликані і до яких у нас є питання", - зазначив голова відомства.

За словами чиновника, декотрих нардепів уже допитали. "Виклики відправляють - і депутати щотижня приходять до нас і дають свідчення", - сказав Труба.

Про яке саме кримінальне провадження йдеться, Труба не уточнив. Він також повідомив, що слідчі залучили фінансистів і економістів, які допомагають їм встановити точну суму збитку.

Нагадаємо, в рамках розслідування провадження, відкритого за матеріалами розслідування журналістів Bihus.info, ДБР перевірить також можливу причетність директора Національного бюро розслідувань Артема Ситника до приховування корупційних схем в оборонному секторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram