ГоловнаПолітика

Путін подякував російським спецназівцям за анексію Криму

З 2015 року в РФ 27 лютого відзначається День Сил спеціальних операцій.

Путін подякував російським спецназівцям за анексію Криму
Памятник "зеленым человечкам" в оккупированном Симферополе.
Фото: Тарас Литвиненко / РИА Новости

Президент Російської Федерації Володимир Путін привітав особовий склад Сил спеціальних операцій Росії з їх професійним святом і подякував військовим за анексію Криму і військові дії в Сирії.

Як повідомляють російські державні інформагентства, Путін сказав про це 27 лютого, «виступаючи на урочистому вечорі», повідомляє Крим.Реалії.

«П'ять років тому бійці і командири Сил спеціальних операцій зробили все, щоб зберегти мир в Криму і Севастополі», - цитує Путіна ТАСС.

Російський президент заявляє, що кримчан «захищали від насильства, від карателів, щоб ніхто не завадив громадянам зробити вільний, самостійний вибір на історичному референдумі».

На думку Путіна, Сили спецоперацій Росії «внесли величезний вклад в розгром терористичних угруповань, визволення сирійської землі від бандитів».

З 2015 року в сусідній Росії 27 січня відзначається День Сил спеціальних операцій. У тексті президентського указу про встановлення цієї святкової дати її обґрунтування відсутнє, однак ЗМІ пов'язують цей пам'ятний день з подіями, що відбулися 27 лютого 2014 року в Криму.

У лютому 2014 року на півострові з'являлися люди без розпізнавальних знаків, які блокували дії українських військ. Пізніше президент Росії Володимир Путін визнав, що «ввічливими людьми» були співробітники Збройних сил Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram