ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував ЄС розробити спецпакет щодо допомоги Приазов'ю

Президент зустрівся з віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом.

Порошенко запропонував ЄС розробити спецпакет щодо допомоги Приазов'ю
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко на зустрічі з віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом запропонував Європейському Союзу розробити спеціальний пакет заходів щодо соціально-економічної допомоги українському регіону Приазов'я.

Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

"Президент України привітав запланований візит Валдіса Домбровскіса до українського Приазов'я і звернувся до віце-президента Єврокомісії з пропозицією щодо розроблення ЄС спеціального пакету соціально-економічної допомоги цьому регіону", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що співрозмовники обговорили стан виконання меморандуму про взаєморозуміння та кредитну угоду між Україною і ЄС щодо четвертої програми макрофінансової допомоги Україні в обсязі 1 млрд євро.

Також Порошенко і Домбровскіс торкнулися теми протистояння російській агресії на Донбасі та в Азовському морі, а також звільнення всіх українських військовополонених.

"Віце-президент Єврокомісії високо оцінив зусилля президента та уряду України у впровадженні політичних і соціально-економічних реформ і запевнив у продовженні всебічної підтримки України з боку Європейського Союзу на шляху перетворень та імплементації Угоди про асоціацію", - повідомляють в прес-службі.

Нагадаємо, 25 жовтня 2018 року Європарламент ухвалив резолюцію щодо ситуації в Азовському морі.

З моменту відкриття мосту через Керченську протоку, що з'єднав окупований Крим з Росією, російська сторона має можливість блокувати українські порти в Азовському морі. Євросоюз не сприймає мілітаризацію Азовського моря Росією і вважає це небезпечним явищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram