ГоловнаПолітика

Суд Лондона заарештував особняки Фірташа за позовом російського ВТБ

Бізнесмена також зобов'язали розкрити всі свої активи, на які може бути накладено стягнення.

Суд Лондона заарештував особняки Фірташа за позовом російського ВТБ
Дмитрий Фирташ
Фото: etcetera.media

Суд Лондона заарештував два особняки, що належать бізнесмену Дмитру Фірташу.

Про це повідомила російська газета "Коммерсант".

Зазначається, що забезпечувальні заходи на це та інше майно, що оцінюється у більш ніж в £50 млн, були накладені на вимогу російського банку ВТБ, якому структури Фірташа не повернули кредити на суму 2,5 млрд руб.

Лондонський суд також зобов'язав відповідача розкрити всі свої активи, на які може бути накладено стягнення.

За даними джерел, позов до Високого суду Англії та Уельсу був поданий представниками ВТБ 26 лютого на підтримку рішення окружного суду кіпрського міста Лімасол. Останній раніше вже вжив забезпечувальних заходів щодо активів і майна Фірташа.

Заява представників ВТБ була визнана обґрунтованою, а відповідно до неї арешт наклали на майно бізнесмена, зареєстроване на території Великобританії. Під забезпечувальні заходи потрапили насамперед два "об'єкти елітної нерухомості в центрі Лондона. Одним з них виявився п'ятиповерховий особняк загальною площею більш ніж 1,5 тис. кв. метрів, що розташований в престижному районі Найтсбрідж поруч з Гайд-парком.

У прес-службі банку ВТБ підтвердили інформацію про арешт майна Фірташа. "Ми вітаємо рішення Високого суду Англії та Уельсу про арешт майна Дмитра Фірташа", - заявили в російському банку, зазначивши, що повернення коштів ВТБ "буде домагатися всіма доступними способами в рамках законодавства".

Нагадаємо, в листопаді 2015 року стало відомо, що український бізнесмен Фірташ виявився власником колишньої станції лондонського метро Brompton Road, за яку він заплатив 53 млн фунтів стерлінгів, а також розташованого неподалік будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram