ГоловнаПолітика

Суд переніс розгляд апеляції Мангера на прохання захисту

Засідання відбудеться 1 березня.

Суд переніс розгляд апеляції Мангера на прохання захисту
Владислав Мангер
Фото: LB.ua

Судове засідання у кримінальному провадженні щодо голови Херсонської облради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк, відкладено за клопотанням сторони захисту.

Про це повідомляється на сайті Апеляційного суду Києва.

"Розгляд апеляційних скарг прокуратури і сторони захисту, поданих на рішення слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 15 лютого 2019 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави щодо підозрюваного В. М. Мангера, відкладено на 1 березня 2019 року (12:00) у зв'язку з клопотанням сторони захисту про відкладення судового розгляду", - йдеться в повідомленні.

Мангера підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, п. 4, п. 6, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Станом на лютий 2019 року слідство встановило вісьмох фігурантів злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Микита Грабчук (імовірні виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор), Владислав Мангер (замовник).

Левін переховується. Мангер - на волі під заставою.

Мангера підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 27 (види співучасті) , п. 4, 6, 11, 12 ст. 115 (умисне вбивство). Слідство вважає, що за напад на Гандзюк Мангер розплатився базою відпочинку в Лазурному.

11 лютого Генпрокуратура повідомила Мангеру про підозру. А 15 лютого суд заарештував його до 3 березня з альтернативою внесення 2,5 млн гривень застави. Увечері того самого дня Мангер вийшов із СІЗО, сплативши заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram