ГоловнаПолітика

Глави МЗС 11 країн пообіцяли пам'ятати про Крим і підтримувати Україну

"Ми повинні бути готовими до захисту міжнародного права, індивідуальної і колективної безпеки".

Глави МЗС 11 країн пообіцяли пам'ятати про Крим і підтримувати Україну
'Зеленые человечки' у здания парламента Крыма
Фото: EPA/UPG

Десять країн Європи і Канада пообіцяли не забути про Крим, продовжити засуджувати російську агресію, а також закликали Росію звільнити українських моряків, що потрапили в полон в Азовському морі.

Про це йдеться в статті The Guardian, авторами якої є міністри закордонних справ Великобританії і України Джеремі Хант і Павло Клімкін. Документ також підписали глави МЗС Канади, Швеції, Данії, Польщі, Латвії, Литви, Естонії, Чехії та Румунії, повідомляє Голос Америки.

"Події, які розгорнулися в Криму п'ять років тому, ще раз навчили нас, що ми не можемо сприймати як належне нашу безпеку і свободу. Ми повинні бути готовими до захисту міжнародного права, індивідуальної і колективної безпеки", - йдеться в заяві.

Міністри також відзначили, що продовжувати допомогу Україні є необхідністю для загальної безпеки: "Надавати підтримку і допомогу Україні є необхідністю для української безпеки, яка пов'язана з безпекою всієї Європи".

Глави МЗС визнали необхідність посилити стійкість суспільства в своїх країнах до різних форм зовнішніх атак і втручання.

"Ми не забудемо нашу політику невизнання нелегальної анексії Криму. Ми також будемо продовжувати засуджувати російську агресію проти України. Ми ніколи не забудемо і не залишимо Крим", - йдеться в заяві.

Раніше глава українського МЗС заявив, що Україна вивчає нові юридичні інструмет для звільнення військовополонених моряків. Уточнювати деталі нового плану зі звільнення українців Павло Клімкін відмовився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram