ГоловнаЕкономікаДержава

ОЕСР: кожен місяць карантину буде віднімати 2% зростання ВВП

Стримуючі заходи необхідні, але вони сильно вдарять по світовій економіці.

ОЕСР: кожен місяць карантину буде віднімати 2% зростання ВВП
Італійська поліція контролює переміщення мешканців в Падуї, північна Італія.
Фото: EPA/UPG

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) підрахувала, що кожен місяць карантину в розвинених економіках буде віднімати 2 процентних пункти зростання ВВП.

Про це йдеться в матеріалах, підготовлених організацією до віртуального саміту "великої двадцятки" (G20).

За оцінками ОЕСР, стримуючі заходи безпосередньо вплинуть на сектори економіки, що становлять близько однієї третини ВВП. Для туристичного сектору карантин загрожує скороченням на 70%.

Організація вважає неминучою рецесію в багатьох країнах, але визнає, що стримувати пандемію необхідно.

"Сьогоднішні високі витрати на заходи охорони здоров'я необхідні, щоб уникнути набагато трагічніших наслідків і ще гіршого впливу на нашу економіку завтра. Мільйони смертей і зруйновані системи охорони здоров'я знищать нас фінансово і як суспільство, тому уповільнення цієї епідемії і збереження людських життів має стати головним завданням урядів", - заявив генсек ОЕСР Хосе Анхель Гурріа.

Нагадаємо, що в Офісі президента заявили, що падіння ВВП України на 5% через коронавірус буде оптимістичним сценарієм.

Організація економічного співробітництва і розвитку - міжнародна організація, яка об'єднує найбільш економічно розвинені країни світу - більшість держав Європейського Союзу, США, Австралію, Корею, Японію та інші. Штаб-квартира розташована в Парижі (Франція).

Договір про ОЕСР був підписаний 14 грудня 1960 року в Парижі, набув чинності 30 вересня 1961. Договір укладено з метою координації економічної політики країн-членів ОЕСР і надання допомоги країнам, що розвиваються. ОЕСР також активно співпрацює з державами світу, які не є членами організації, в рамках спеціалізованих програм, міжнародних заходів тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram