ГоловнаСуспільствоПодії

В Україну з Туреччини постачали контрабандні підроблені тести на COVID-19

Їх продавали через Інтернет.

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України блокувала діяльність організованої злочинної групи, яка ввозила з Туреччини підроблені експрес-тести для діагностики COVID-19.

Препарати онкологічної групи і фальшиві експрес-тести доставляли поза митним контролем, приховуючи продукцію в контейнерах за одягом. Таке транспортування не дозволяло дотримуватися температурного режиму, що могло призвести до тяжких наслідків для здоров'я. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували, що ділки реалізовували онкопрепарати і експрес-тести без дозвільної документації через Інтернет і особисто клієнтам. Продукція зберігалася в антисанітарних умовах у підвальному приміщенні в столиці", - йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

На місці зберігання контрабанди вилучили ліки і тести на суму майже мільйон гривень. Слідство встановлює всіх причетних до злочину осіб.

Нагадаємо, правоохоронці Києва ліквідували нелегальне виробництво фальшивих лікарських засобів і затримали осіб, які організували їх збут на території столиці та в інших містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram