ГоловнаСвіт

Прем'єр Італії розповів про план виходу країни з карантину

Частину промисловості відкриють в травні, школи - не раніше вересня.

Прем'єр Італії розповів про план виходу країни з карантину
Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте після екстреної зустрічі з приводу нового спалаху коронавірусу в штаб-квартирі цивільного
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що націлений на відновлення роботи значної частини промисловості країни 4 травня, але школи відкриють тільки у вересні. Про це він розповів в інтерв'ю газеті La Repubblica.

"Ми працюємо зараз над тим, щоб можна було дозволити [4 травня] відновити роботу великої частини промислової і будівельної діяльності", - пояснив Конте.

При цьому компаніям буде запропоновано дотримуватися жорстких санітарних норм.

Крім того, італійська влада окремо розглядає стратегічно важливі підприємства, зокрема, ті, які займаються експортом. Вони вже з наступного тижня зможуть отримати від префектур дозвіл на відновлення роботи.

Конте також розповів, що уряд може дозволити людям вільно пересуватися по містах, але обмежить рух населення між регіонами країни.

"Ми поки не в змозі відновити повну свободу пересування, але ми вивчаємо ослаблення нинішнього суворого режиму. Ми подбаємо про те, щоб надати більшу свободу пересування, зберігаючи гарантії запобігання і стримування зараження", - сказав він.

Італійський прем'єр також зазначив, що відновлення навчання в школах раніше вересня неможливе, оскільки багато вчителів старшого віку і є великий ризик їх зараження.

Раніше повідомлялося, що Італія планує відновити роботу головних визначних пам'яток в травні. Влада має намір надавати субсидії на літній відпочинок всередині країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram