ГоловнаСвіт

У найбільшому національному парку Польщі тиждень не можуть загасити пожежу

Вогонь охопив близько шести тисяч гектарів.

У найбільшому національному парку Польщі тиждень не можуть загасити пожежу
Фото: telewizjarepublika.pl

У Польщі в Бебжанському національному парку вдалося локалізувати пожежу, яка триває з 19 квітня. Про це повідомляє RMF 24.

"Пожежники знаходять найбільш небезпечні осередки тління, де висока ймовірність повторного загоряння, і гасять їх. Для цього використовують дрони з тепловізорами", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ніч на 25 квітня з вогнем боролися близько 150 пожежників, вдень команда збільшилася до 300 пожежників. Станом на суботу відкритого вогню вже немає.

Боротьба з вогнем у парку триває з минулої неділі, пожежею було охоплено близько 6 тисяч гектарів. До гасіння залучені пожежні команди з інших регіонів Польщі, пожежні літаки Державної лісової служби, поліцейські вертольоти, безпілотники та солдати Сил територіальної оборони.

Весняні пожежі сухої трави і очерету стаються в Національному парку щорічно, але нинішні пожежі є найбільшими за всю історію.

Однією з причин є посуха після фактично безсніжної зими. Якщо погода найближчим часом не зміниться, Польща заборонить доступ до деяких лісів у зв'язку з великою пожежною небезпекою.

Нагадаємо, в Україні лісові пожежі з початку квітня тривають у Житомирській області та Чорнобильській зоні. У МВС вважають, що причинами займання можуть бути суховії, малосніжна зима і навмисні підпали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram