ГоловнаСвіт

Лукашенко заявив про намір змінити конституцію Білорусі за найближчі п'ять років

Цього року в країні повинні пройти вибори президента.

Лукашенко заявив про намір змінити конституцію Білорусі за найближчі п'ять років
Александр Лукашенко
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що за найближчі п'ять років у країні, швидше за все, з'явиться нова конституція. Про це повідомляє БЕЛТА.

"Питання конституції... воно ж не знімається. Тут однозначно можна відповісти, що ми в новій п'ятирічці, швидше за все, будемо мати нову конституцію", - сказав Лукашенко.

Свою заяву він зробив, відповідаючи на запитання журналістів під час республіканської толоки, яку провели, незважаючи на зростання випадків зараження коронавірусом у країні.

Лукашенко також повідомив, що президентські вибори 2020 року пройдуть відповідно до нинішнього основного закону.

"Тут можна однозначно сказати, що ми їх будемо проводити за конституцією, як я і обіцяв", - заявив він.

Чергові президентські вибори в Білорусі мають відбутися не пізніше від 30 серпня 2020 року. Лукашенко раніше заявив, що планує балотуватися і в 2020, і в 2025 роках.

Лукашенко незмінно посідає пост президента Білорусії з липня 1994 року. Зараз триває його п'ятий президентський термін, який закінчується в 2020 році. На виборах глави республіки в 2001, 2006, 2010 і 2015 роках він набирав не менш ніж 75 відсотків голосів. Його сини Віктор і Дмитро обіймають високі державні посади в білоруській системі влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram