ГоловнаСвіт

ВООЗ рекомендувала Лукашенку ввести карантин у Білорусі

У країні понад 6 тис. інфікованих коронавірусом, померли понад 50 осіб.

ВООЗ рекомендувала Лукашенку ввести карантин у Білорусі
Фото: PRESIDENT.GOV.BY

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала владі Білорусі ввести карантин і розглянути можливість введення комендантської години для боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив під час свого виступу перед робітниками в Бобруйську, передає Радіо Свобода.

Лукашенко також звинуватив ВООЗ у політичній упередженості щодо Білорусі та закликав робітників довіряти інформації про коронавірус від державних ЗМІ.

На початку пандемії президент Білорусі заперечував поширення коронавірусу і критикував ізоляцію громадян як захід проти поширення епідемії.

За останніми даними, в Білорусі виявлено понад шість тисяч випадків зараження коронавірусом нового типу. Померли понад 50 осіб. Водночас Білорусь залишається однією з небагатьох європейських держав, в якій не введені карантинні заходи і не скасовані масові заходи.

Раніше ВООЗ закликала білоруську владу готуватися до несприятливого розвитку ситуації з епідемією коронавірусу.

У більшості країн зараз через коронавірус введені обмеження - скасовані масові заходи, закриті громадські та навчальні заклади. Однак кілька країн Європи, включаючи Данію, Австрію, Іспанію та Німеччину, оголосили про послаблення обмежень.

У США почалися протести з вимогою дозволити людям повернутися на роботу. У відповідь ВООЗ попередила про ризики поспішного скасування державами карантинних заходів, оскільки це загрожує новою хвилею спалаху COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram